Na vrh
 • 27°C Rijeka
 • 24°C Krk
 • 27°C Cres
 • 20°C Opatija
 • 27°C Split

MOSKVA- ST. PETERBURG I TALLINN

MOSKVA, ST. PETERBURG I TALLINN
7 dana zrakoplovom iz Ljubljane
 
DATUMI PUTOVANJA:
25.6.-1.7., 1.-7.7., 30.7.-5.8. i 5.-11.8.2017.
 
 
1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA – MOSKVA  noćenje                                                
Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz do zračne luke Jožeta Pučnika Ljubljana (uračunato u cijenu aranžmana). Prijava na let u prijepodnevnim satima. Po pristanku zrakoplova organizirani prijevoz do grada, smještaj u hotel i odlazak u prvi razgled: posjetit ćemo glasovitu moskovsku podzemnu željeznicu, jednu od najraskošnijih željeznica na svijetu – saznat ćemo zašto je ova željeznica poznata i kao „Podzemna palača“ i najdublji, odnosno najdulji muzej na svijetu. Kraći razgled grada. Povratak u hotel i noćenje.
2. DAN: MOSKVA i MOSKOVSKI KREMLJ  doručak, noćenje                                             
Doručak. Nakon doručka slijedi cjelodnevni razgled ruske prijestolnice. Panoramski razgled: Boljšoj teatar, stadion Lužniky, sveučilište Lomonosov i dalje uz zidine Kremlja tijekom koje će nas pratiti zlatne kupole najstarijih moskovskih crkvi, pa sve do Crvenog trga. Šetnja znamenitim trgom kojeg okružuju značajne građevine iz prošlih stoljeća: šarena crkva sv. Vasilija Blaženog – najpoznatije graditeljsko djelo  u Moskvi i Lenjinov mauzolej u kojem se nalaze grobnice mnogih slavnih Rusa. Poslijepodne ćemo posjetiti Oružarnicu u kojoj se čuvaju veličanstvene zbirke dragog kamenja, a vidjet ćemo i prijestolje zloglasnog cara Ivana Groznog. Uvečer uz doplatu predlažemo odlazak na predstavu u slavni Boljšoj teatar (uz prethodnu najavu čija potvrda ovisi o raspoloživosti).  Noćenje.
 
3. DAN: MOSKVA – fakultativni izlet u SERGIEV POSAD  doručak, noćenje                                                                  Doručak. Slobodan dan za samostalno razgledavanje ruske prijestolnice. Preporučujemo razgled nekih od poznatih muzeja: Muzej Borodinske bitke koji je posvećen znamenitom Napoleonovom prodoru u Rusiju, Tretiakovsku galeriju u kojoj se nalaze brojna vrhunska umjetnička djela ili Muzej kozmonautike. Predlažemo odlazak na fakultativni izlet u Sergiev Posad (doplata na licu mjesta), grad koji pripada tzv. „Zlatnom prstenu“. Zlatni prsten čine više od dvadesetak gradova bogatih brojnim arhitektonskim spomenicima i povijesnim svjedočanstvima, iznimno značajnim za rusku kulturu i povijest. U Sergiev Posadu nalazi se jedan od najznačajnijih pravoslavnih samostana - Sergejev samostan i crkva sv. Trojstva s prekrasnim ikonama. Slobodno vrijeme za pravi ruski ručak - boršč. U večernjim satima slijedi prijevoz do željezničke stanice od kuda ćemo brzim vlakom krenuti prema St. Peterburgu. Slijedi prijevoz do hotela i noćenje.
4. DAN: ST. PETERSBURG  i ERMITAŽ  doručak, noćenje              
Doručak. Poslije doručka odlazak u razgled ovog elegantnog grada uz rijeku Nevu, na glasu kao jedan od najljepših europskih gradova. Obilazak Dvorskog trga, nekadašnjeg središta ruskog carstva i razgled Zimskog dvorca u kojem su nekoć boravili ruski carevi. Razgled ostalih znamenitosti: spomenik Petru Velikom, Ljetna palača s parkom, najveća pravoslavna katedrala u gradu - katedrala Sv. Izaka, katedrala Smolny i Vasiljevski otok na kojem se nalazi sveučilište i akademija umjetnosti. Obilazak tvrđave Petropavlovsk. Poslijepodne ćemo posjetiti jedan od najznačajnijih svjetskih muzeja – Ermitaž, u kojem su izložene neprocjenjive zbirke umjetnina iz cijelog svijeta (ulaznica uključena). Doživjet ćemo i atmosferu najpoznatije ulice Nevski prospekt. Smještaj. Noćenje.
 
5. DAN: ST. PETERSBURG (PETERHOF/CARSKO SELO) - MOSKVA  doručak, noćenje                                     
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Peterhof i Carsko Selo. U Peterhofu se nalazi jedna od najsjajnijih i najbolje očuvanih palača carske obitelji Romanov, okružena jednim od najvećih i najslikovitijih parkova zbog čega je vrlo često zovu i   „ruskim Verasillesom“. Nastavljamo prema Carskom selu, u kojem se nalazi ljetna rezidencija carice Katarine. Raskoš palače, zlatom optočena blagovaonica,  pozlaćena ogledala, čuvena Jantarna soba gdje su zidovi obloženi jantarom, ostavit će vas bez daha. Povratak u St. Peterburg i slobodno vrijeme. Uvečer predlažemo odlazak na mini krstarenje kanalima St. Peterburga (doplata na licu mjesta). Noćenje.
6.DAN ST. PETERSBURBURG - TALLINN  doručak, noćenje
Doručak. Odlazak iz hotela i putovanje prema Estoniji. Prijeći ćemo granicu u podnevnim satima i nastaviti putovanje prema estonskoj prijestolnici. Po dolasku smještaj u hotel i odlazak u šetnju središtem grada s pratiteljem putovanja. Noćenje.
 
7. DAN: TALLINN – LJUBLJANA/ZAGREB  doručak, noćenje         
Doručak. Poslije doručka razgled Tallinna. Ono po čemu se ovaj grad ističe jest njegova stara srž, stari grad okružen zidinama i izgleda kao iz priča. Zbog lijepo očuvane stare jezgre nalazi se na popisu zaštićene baštine organizacije UNESCO. Popet ćemo se na brdo Toompea gdje se nalazi živopisna katedrala Aleksandra Nevskog i otkud se pruža krasan pogled na grad i Finski zaljev. Slobodno vrijeme za zadnje razglede, kupovinu, ručak, itd. Poslijepodne slijedi vožnja do zračne luke i let prema Ljubljani. Po dolasku organizirani prijevoz do Zagreba.
 
CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 7.520 kn
DOPLATA ZA zrakoplovne pristojbe: 870 kn
FM CIJENA DO 5.3.: 7.060 kn
DOPLATA ZA MANJI BROJ PUTNIKA (min. 35 pax): 390 kn
 
CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz Ljubljana-Moskva-Tallinn-Ljubljana, šest noćenja s doručkom u hotelima 3/4*, autobusni prijevoz prema programu, ulaznice koje su navedene kao uključene (Kremlj, Ermitaž), izlet u Peterhof/Carsko selo, vožnju brzim vlakom na relaciji Moskva – St. Peterburg, vanjske razglede, pratitelja*, lokalnog vodiča, organizirani transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb i organizaciju putovanja
 
DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
 • jednokrevetna soba 1.150 kn
 • ishodovanje ruske vize 475 kn + 100 kn trošak,
 • večere 1.080 kn
 • predstava u Boljšoj teatru od 390 kn (ovisno o vrsti sjedala i predstave, savjetujemo čim hitniju rezervaciju!)
 
FAKULTATIVNE DOPLATE, tijekom puta:
 • vožnja brodom po kanalima St. Peterburga 150 kn,
 • izlet u Sergijev Posad 530 kn
 
NAPOMENE: 
Sve dodatne izlete u Rusiji potrebno je najaviti prilikom rezervacije aranžmana, plaćanje prilikom prijave ili na putovanju. U slučaju da su dva izleta isti dan, izvest će se onaj gdje je prijavljeno više putnika. Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika.
Vožnja brzim vlakom na relaciji Moskva-St. Peterburg ovisna je o voznom redu i raspoloživosti. Stoga je moguće da bude i četvrti dan programa ujutro. Sadržaj programa se time ne mijenja.
Na polascima 1.7. i 5.8. program će biti realiziran obrnutim redoslijedom!
*Minimum za pratitelja na hrvatskom jeziku je 25 prijavljenih putnika. U slučaju manjeg broja prijavljenih vođenje će biti na slovenskom jeziku.
 
POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana.
 
 
Opći i posebni uvjeti te upute za turističke aranžmane Palma d.o.o. sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Vašim potpisom ugovora iskazujete da ste suglasni s navedenim uvjetima. Prema zakonskim propisima u slučaju da za putovanje ne bude prijavljen dovoljan broj putnika, organizator putovanja pridržava pravo otkazivanja putovanja o čemu će obavijestiti putnike najkasnije 5 dana prije početka putovanja i ovisno o raspoloživosti kapaciteta ponuditi nove uvjete putovanja ili novo putovanje. Organizator putovanja pridržava pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ako bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni, prije puta kao i tijekom samog putovanja. Palma d.o.o. zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju. Iznos pristojba zračnih luka koje se obavezno plaćaju prilikom rezervacije aranžmana je promjenjiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata. Putnici će dobiti obavijest o točnom redu letenja u putničkoj agenciji najkasnije unutar 3 dana prije puta u završnoj obavijesti. U hotelima s all inclusive uslugom početak usluge ovisi o itinereru zrakoplova. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje, a može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Svim putnicima koji nisu državljani Hrvatske i nemaju hrvatske putne dokumente preporučamo da se prije uplate aranžamna osobno informiraju o zemlji u koju putuju i uvjetima koje je potrebno ispuniti za putovanje u tu zemlju imajući u vidu različitost propisa koji vrijede za državljane pojedinih zemalja. Palma može uputiti putnika na izvor informacija ali niti na koji način ne preuzima odgovornost za posljedice koje bi uslijed nepoštivanja tih propisa mogle proisteći za samog putnika. Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize (za zemlje gdje je potrebna), koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Palmu te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Palma d.o.o. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, www.mvep.hr. Podaci sadržani u ovom materijalu obvezuju organizatora putovanja koji pridržava pravo njihove izmjene i u tom slučaju mjerodavno je ono što su stranke ugovorile prilikom sklapanje Ugovora o organiziranju putovanja.
 

Prijavite se na newsletter

Budite u toku sa novostima iz naše ponude.